Μια συνταγή που ξετρελαίνει. Το κοτόπουλο σε συνδιασμό με πιπεριές και μανιτάρια, μαγειρεμένα σε μπύρα. Πραγματικά υπέροχο πιάτο!!!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time55 minsTotal Time1 hr 5 mins

Υλικά

 4 μπούτια κοτόπουλου
 500 ml μπύρα
 3 πιπεριές πράσινη, κόκκινη, κίτρινη
 400 g μανιτάρια φρέσκα
 1 μικρό κρεμμύδι
 αλάτι - πιπέρι
 ελαιόλαδο
 κορν φλαουρ

Διαδικασία

1

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.

2

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ροδέλες.

3

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αφού ροδίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

4

Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να ψηθεί στα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια και οι πιπεριές.

5

Όταν πήξει αρκετά η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τη μπύρα και αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά.

6

Εάν δεν έχει δέσει η σάλτσα, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ αραιωμένο σε ελάχιστο νερό, για να μην σβολιάσει.

7

Αφήνουμε να κατεβεί λίγο η θερμοκρασία (για να πήξει).

* Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι μπασμάτι. Του πηγαίνει απίστευτα..!

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 4 μπούτια κοτόπουλου
 500 ml μπύρα
 3 πιπεριές πράσινη, κόκκινη, κίτρινη
 400 g μανιτάρια φρέσκα
 1 μικρό κρεμμύδι
 αλάτι - πιπέρι
 ελαιόλαδο
 κορν φλαουρ

Directions

1

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει.

2

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Κόβουμε σε μετρίου μεγέθους κομμάτια τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ροδέλες.

3

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Αφού ροδίσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

4

Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να ψηθεί στα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια και οι πιπεριές.

5

Όταν πήξει αρκετά η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τη μπύρα και αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά.

6

Εάν δεν έχει δέσει η σάλτσα, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ αραιωμένο σε ελάχιστο νερό, για να μην σβολιάσει.

7

Αφήνουμε να κατεβεί λίγο η θερμοκρασία (για να πήξει).

* Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρύζι μπασμάτι. Του πηγαίνει απίστευτα..!

Kαλή όρεξη!

Notes

Μπούτια κοτόπουλου με μανιτάρια και πιπεριές