Νοστιμότατο κουνελάκι με ζυμαρικά της αρεσκειας σας!!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Υλικά

 1 κουνέλι
 400 g μακαρόνια της αρεσκείας σας
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 ψιλοκομμένο μαιντανό
 λίγο σέλινο
 1 καρότο
 1 κρεμμύδι
 500 g χυμό ντομάτας
 2 φύλλα δάφνης
 2 φλιτζάνια φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλο
 100 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε να μελώσουν τα λαχανικά και το κρεμμύδι.

2

Προσθέτουμε το κουνέλι αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα γυρνάμε συνεχώς μεχρι να τσιγαριστουν καλά και πάρουν ωραίο χρώμα.

3

Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και προσθέτουμε 250ml βραστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε ελαφρώς τη κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου 40 λεπτά,ανακατεύοντας που και που για να μη κολλήσει το κουνέλι.

4

Αφαιρούμε το κουνέλι απο την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην ακρη. Ανεβαζουμε την θερμοκρασία και μολις παρει βράση ριχνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε βραστό νερό και χαμηλωνουμε για να τα αφήσουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας τα συχνα΄για να μη κολλήσουν.

5

Εάν χρειαστεί προθέτετε ελάχιστο νερό. Αφού δέσει η σάλτσα τοποθετούμε το κουνέλι και αφήνουμε να να μαγειρευτεί μαζί με τα μακαρόνια για 4-5 λεπτά ακόμη.

Καλή Όρεξη!!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 κουνέλι
 400 g μακαρόνια της αρεσκείας σας
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 ψιλοκομμένο μαιντανό
 λίγο σέλινο
 1 καρότο
 1 κρεμμύδι
 500 g χυμό ντομάτας
 2 φύλλα δάφνης
 2 φλιτζάνια φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλο
 100 ml ελαιόλαδο

Directions

1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο, να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε να μελώσουν τα λαχανικά και το κρεμμύδι.

2

Προσθέτουμε το κουνέλι αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και τα γυρνάμε συνεχώς μεχρι να τσιγαριστουν καλά και πάρουν ωραίο χρώμα.

3

Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και προσθέτουμε 250ml βραστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε ελαφρώς τη κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί περίπου 40 λεπτά,ανακατεύοντας που και που για να μη κολλήσει το κουνέλι.

4

Αφαιρούμε το κουνέλι απο την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην ακρη. Ανεβαζουμε την θερμοκρασία και μολις παρει βράση ριχνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε βραστό νερό και χαμηλωνουμε για να τα αφήσουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας τα συχνα΄για να μη κολλήσουν.

5

Εάν χρειαστεί προθέτετε ελάχιστο νερό. Αφού δέσει η σάλτσα τοποθετούμε το κουνέλι και αφήνουμε να να μαγειρευτεί μαζί με τα μακαρόνια για 4-5 λεπτά ακόμη.

Καλή Όρεξη!!

Κουνέλι με ζυμαρικά