Σίγουρα έχετε δοκιμάσει πολλές διαφορετικές συνταγές για μακαρόνια. Σήμερα δοκιμάστε κι αυτή! Μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς!!
Υλικά 500 g μακαρόνια 5 πιπεριές κόκκινες κέρατο μεγάλες 3 tbsp αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, τριμμένα 1 σκελίδα σκόρδο 150 g φέτα σε κομματάκια 5 cups ελιές μαύρες 100 g φύλλα βασιλικού ξύσμα από 1/2 λεμόνι 150 ml ελαιόλαδο 1 tbsp ξίδι αλάτι πιπέρι |
Διαδικασία1 Χτυπάμε στο μούλτι πρώτα τον βασιλικό με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. 2 Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις έχουμε ψήσει ελαφρώς, τις έχουμε ξεφλουδίσει και έχουμε βγάλει τους σπόρους), το ξίδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα. 3 Χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα. 4 Tέλος, προσθέτουμε και τη φέτα και χτυπάμε μέχρι ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 5 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σερβίρουμε με την σάλτσα πιπεριάς. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε στο μούλτι πρώτα τον βασιλικό με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ελιές χωρίς το κουκούτσι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις έχουμε ψήσει ελαφρώς, τις έχουμε ξεφλουδίσει και έχουμε βγάλει τους σπόρους), το ξίδι, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα.
Χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα.
Tέλος, προσθέτουμε και τη φέτα και χτυπάμε μέχρι ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σερβίρουμε με την σάλτσα πιπεριάς.