Μια απλή και κυριώς νόστιμη συνταγή για μπριζόλες!! Η χοιρινή μπριζόλα, αποτελεί πηγή ενέργειας σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνες, βασικές βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β6,10); παντοθενικό οξύ και ανόργανα στοιχεία (φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο).
Υλικά 5 χοιρινές μπριζόλες 5 πατάτες κομένες κυδωνάτες 5 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό 1 tbsp ρίγανη 1 tbsp αλάτι 5 tsp μαύρο πιπέρι 2 tbsp μουστάρδα 250 g μανιτάρια 1 μεγάλο λεμόνιτον χυμό |
Διαδικασία1 Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. 2 Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και τα μανιτάρια επίσης. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. 3 Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα. 4 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά. Καλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και τα μανιτάρια επίσης. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.
Καλή όρεξη!