Χμμ Σουπιές.. Τις έχουμε συνηθίσει τηγανιτές ή κοκκινιστές με σπανάκι. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε σκέτες με κόκκινη σαλτσούλα και συνοδέψτε με ρυζάκι. Πεντανόστιμες!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time1 hr 20 minsTotal Time1 hr 30 mins

Υλικά

 1 kg σουπιές
 150 ml ελαιόλαδο
 150 ml άσπρο κρασί
 3 ντομάτες ώριμες
 3 πράσα ψιλοκομμένα
 1 ματσάκι μαιντανό
 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ματσάκι άνηθο
 αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο και τις κόβουμε σε κομμάτια.

2

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

3

Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.

4

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σιγά σιγά για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι.

5

Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μείνουν με την σάλτσα τους.

*Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg σουπιές
 150 ml ελαιόλαδο
 150 ml άσπρο κρασί
 3 ντομάτες ώριμες
 3 πράσα ψιλοκομμένα
 1 ματσάκι μαιντανό
 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ματσάκι άνηθο
 αλάτι-πιπέρι

Directions

1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο και τις κόβουμε σε κομμάτια.

2

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

3

Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.

4

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σιγά σιγά για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι.

5

Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μείνουν με την σάλτσα τους.

*Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι.

Kαλή όρεξη!

Σουπιές κοκκινιστές