Χμμ Σουπιές.. Τις έχουμε συνηθίσει τηγανιτές ή κοκκινιστές με σπανάκι. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε σκέτες με κόκκινη σαλτσούλα και συνοδέψτε με ρυζάκι. Πεντανόστιμες!
Υλικά 1 kg σουπιές 150 ml ελαιόλαδο 150 ml άσπρο κρασί 3 ντομάτες ώριμες 3 πράσα ψιλοκομμένα 1 ματσάκι μαιντανό 5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο αλάτι-πιπέρι |
Διαδικασία1 Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο και τις κόβουμε σε κομμάτια. 2 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. 3 Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. 4 Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σιγά σιγά για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι. 5 Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μείνουν με την σάλτσα τους. *Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σουπιές, τις τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σιγά σιγά για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι.
Στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μείνουν με την σάλτσα τους.
*Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι.
Kαλή όρεξη!