Πεντανόστιμες σουπιές με σπανάκι. Ο τέλειος συνδιασμός. Το μόνο που χρειάζετε λίγο χρόνο παραπάνω στην συγκεκριμένη συνταγή, είναι στο να καθαρίσουμε τις σουπιές απο το μελάνι τους.Ιδανικό πιάτο και για την περίοδο της νηστείας.
Υλικά 8 σουπιές ½ kg σπανάκι 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ποτηράκι κρασί 1 φλιτζ. λάδι 3 ντομάτες τριμμένες στο ρεντέ 1 tbsp πελτέ ½ ματσάκι άνηθο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ tsp ζάχαρη αλάτι και πιπέρι |
Διαδικασία1 1) Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους 2 2) Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές να σοταριστούν κι αυτές. 3 3) Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. 4 4) Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το σπανάκι. 5 5) Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Περίπου 35 - 40 λεπτά. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
1) Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
2) Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές να σοταριστούν κι αυτές.
3) Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
4) Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το σπανάκι.
5) Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Περίπου 35 - 40 λεπτά.
Kαλή όρεξη!