Μαγειρεύουμε παρέα νόστιμες σουπιές με ρύζι για το σαρακοστιανό μας τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά 1 kg σουπιές 3 ματσάκια άνηθο 9 κρεμμύδακια φρέσκα 250 g ντομάτα κονκασε 80 ml ελαιόλαδο 150 ml ούζο 250 g λευκό κρασί 750 g ρύζι αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. 2 Προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο. 3 Εαν χρειστεί προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαζει τις σουπίες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά. 4 Προσθέτουμε το ήδη μαγειρεμένο ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. 5 Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.
Εαν χρειστεί προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαζει τις σουπίες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το ήδη μαγειρεμένο ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.
Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καλή Επιτυχία!