Μαγειρεύουμε παρέα νόστιμες σουπιές με ρύζι για το σαρακοστιανό μας τραπέζι και όχι μόνο.

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time30 minsTotal Time35 mins

Υλικά

 1 kg σουπιές
 3 ματσάκια άνηθο
 9 κρεμμύδακια φρέσκα
 250 g ντομάτα κονκασε
 80 ml ελαιόλαδο
 150 ml ούζο
 250 g λευκό κρασί
 750 g ρύζι
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.

2

Προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.

3

Εαν χρειστεί προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαζει τις σουπίες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το ήδη μαγειρεμένο ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.

5

Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καλή Επιτυχία!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg σουπιές
 3 ματσάκια άνηθο
 9 κρεμμύδακια φρέσκα
 250 g ντομάτα κονκασε
 80 ml ελαιόλαδο
 150 ml ούζο
 250 g λευκό κρασί
 750 g ρύζι
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.

2

Προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.

3

Εαν χρειστεί προσθέτουμε νερό ώστε να σκεπαζει τις σουπίες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το ήδη μαγειρεμένο ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά.

5

Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Καλή Επιτυχία!

Notes

Σουπιές με ρύζι