Λάτρεις της πιπεριάς άλλα και του πικάντικου. Σπετσοφάι..Ένα πιάτο ιδανικό να το συνοδέψεις και με ένα τσιπουράκι.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

Υλικά

 400 g χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
 400 g πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
 2 tbsp πελτέ ντομάτας
 100 ml ελαιόλαδο
 200 g ντομάτα κονκασέ
 100 ml λευκό κρασί
 1 tbsp πάπρικα καπνιστή
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά .

2

Ρίχνουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

3

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και την πάπρικα, χαμηλώνουμε σε μέτριο προς χαμηλό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 400 g χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
 400 g πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
 2 tbsp πελτέ ντομάτας
 100 ml ελαιόλαδο
 200 g ντομάτα κονκασέ
 100 ml λευκό κρασί
 1 tbsp πάπρικα καπνιστή
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Κόβουμε το λουκάνικο σε χοντρά κομμάτια και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά .

2

Ρίχνουμε τις πιπεριές , το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

3

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και την πάπρικα, χαμηλώνουμε σε μέτριο προς χαμηλό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Kαλή όρεξη!

Notes

Σπετσοφάι