Τόσο απλό και τόσο νόστιμο ταυτόχρονα! Αγαπημένο φαγητό των Ποντίων που το "έφεραν" οι εκ Ρωσίας προερχόμενοι Πόντιοι στην Ελλάδα, το 1922-23.
Υλικά 1 kg αλεύρι 2 αυγά 1 tsp αλάτι 1 cup νερό λίγο βούτυρο ½ kg φέτα ή μεζύθρα 1 αυγό (για τη γέμιση) |
Διαδικασία1 1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε. 2 2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. 3 3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια. 4 4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' . 5 5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
1) Τοποθετούμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τα αυγά, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε.
2)Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
3)Γεμίζουμε με τυρί ή μεζύθρα και τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο ή τριγωνάκια.
4)Τα τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε όπως τα μακαρόνια για 20' .
5)Τα στραγγίζουμε, καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω τους.