Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσουμε το σπανάκι; Αρκεί το απλό πλύσιμο κάτω από τη βρύση;

Για να δούμε λοιπόν τι πρέπει να κανουμε.

Τι θα χρειαστούμε:

– 1 λεκάνη

– 1 μαχαίρι

– λίγο λευκό ξύδι

– πολύ νερό

Διαδικασία:


Γεμίζουμε τη λεκάνη με κρύο νερό και προσθέτουμε μέσα λίγο λευκό ξύδι.  Το ξύδι έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα μικρόβια και ζωίφια που τυχόν βρισκονται πανω στα λαχανικά. Περνουμε το σπανάκι και με ένα μαχαιράκι κόβουμε τις άκρες του. Ρίχνουμε το σπανάκι μέσα στη λεκάνη με το νερό και το ξύδι και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το νερό και ξαναγεμίζουμε τη λεκάνη.  Το αφήνουμε για αλλα 10 λεπτά και ξανααδειάζουμε.

Αλλάζουμε το νερό 3-4 φορές και τέλος στραγγίζουμε το σπανάκι μας.

*Την ίδια διαδικασία χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό των χόρτων.

Δείτε εδώ όλες τις συνταγές με σπανάκι.