Ενα παραδοσιακό πιάτο, που πολλοί το προτειμούν και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Υλικά 15 kg χοιρινό σε μερίδες 5 φλ. έ.π. ελαιόλαδο 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 15 kg πράσα, σε ροδέλες 1 ματσάκι σέλινο 4 tbsp πελτέ αραιομένο σε ένα ποτήρι νερό αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Διαδικασία1 Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας. 2 Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 3 Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει. 4 Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. 5 Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι. 6 Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα. 7 Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 6-7 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κρέας να αρχίσει να μαλακώνει.
Προσθέτουμε τα πράσα, τον πελτέ και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε και ξανασκεπάζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτοντας το χυμό από 1 λεμόνι.
Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και λίγο-λίγο το προσθέτουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, αφού αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, και την ανακινούμε να πάει παντού.