Νόστιμος και υγιεινός αρακάς με πουρέ πατάτες στο φούρνο. Εξαιρετική συνταγή.
Ότι πρέπει για να "ξεγελάσετε" το μικρό σας και να φάει αρακά.

Yields4 Servings
Total Time1 hr

Υλικά

 1 kg αρακά
 8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
 2 καρότα σε κυβάκια
 200 ml κρέμα γάλακτος
 100 g τυρί τριμμένο (τσένταρ)
 100 g ζαμπόν κομμένο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 κύβο μυρωδικών
 λίγη φρυγανιά τριμμένη
 λίγο δυόσμο
 λίγο ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Σε βραστό, αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις κρατάμε ζεστές. Επίσης βράζουμε τον αρακά με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.

2

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

3

Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον κύβο μυρωδικών και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

4

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον αρακά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.

5

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

7

Με ένα πιρούνι σπάμε τις πατάτες έτσι οπως είναι μέσα στο μπολ για να πάρουμε ένα περίπου πουρέ που να έχει όμως κομματάκια πατάτας μέσα. Δεν τις θέλουμε λείες.

8

Προσθέτουμε το μισό τυρί, ανακατεύουμε και αν χρειάζετε συμπηρώνουμε με αλατοπίπερο.

9

Στρώνουμε τις λιωμένες πατάτες πάνω από τον αρακά ώστε να τον καλύψει όλο.

10

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg αρακά
 8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
 2 καρότα σε κυβάκια
 200 ml κρέμα γάλακτος
 100 g τυρί τριμμένο (τσένταρ)
 100 g ζαμπόν κομμένο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
 1 κύβο μυρωδικών
 λίγη φρυγανιά τριμμένη
 λίγο δυόσμο
 λίγο ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Σε βραστό, αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και τις κρατάμε ζεστές. Επίσης βράζουμε τον αρακά με τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίζουμε.

2

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

3

Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον κύβο μυρωδικών και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

4

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον αρακά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.

5

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

7

Με ένα πιρούνι σπάμε τις πατάτες έτσι οπως είναι μέσα στο μπολ για να πάρουμε ένα περίπου πουρέ που να έχει όμως κομματάκια πατάτας μέσα. Δεν τις θέλουμε λείες.

8

Προσθέτουμε το μισό τυρί, ανακατεύουμε και αν χρειάζετε συμπηρώνουμε με αλατοπίπερο.

9

Στρώνουμε τις λιωμένες πατάτες πάνω από τον αρακά ώστε να τον καλύψει όλο.

10

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τη φρυγανιά και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Kαλή όρεξη!

Αρακάς με πουρέ