Ένα φαγητό φουλ στο σίδηρο. Συνδιάζουμε φακή με σπανάκι και πολλά άλλα λαχανικά και φτιάχνουμε ένα πιάτο μούρλια και γεμάτο υγεία.

Yields4 Servings
Total Time1 hr

Υλικά

 200 g φακές
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκ. σκόρδο
 100 ml ελαιόλαδο
 1 μέτριο πράσο
 1 μέτριο καρότο
 300 g φρέσκο σπανάκι
 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
 1 κονσέρβα ντοματάκια
 5 tsp γλυκιά πάπρικα
 2 φύλλα δάφνης
 5 tsp ρίγανη
 2 καρφάκια γαρίφαλο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

1

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να φτάσει έως τη μέση της κατσαρόλας .

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και τα γαρίφαλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.

3

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.

5

Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

6

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την φακή και μαγειρέυουμε για 10 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά.

Καλή Όρεξη!!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 200 g φακές
 1 ξερό κρεμμύδι
 2 σκ. σκόρδο
 100 ml ελαιόλαδο
 1 μέτριο πράσο
 1 μέτριο καρότο
 300 g φρέσκο σπανάκι
 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
 1 κονσέρβα ντοματάκια
 5 tsp γλυκιά πάπρικα
 2 φύλλα δάφνης
 5 tsp ρίγανη
 2 καρφάκια γαρίφαλο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

1

Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να φτάσει έως τη μέση της κατσαρόλας .

2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και τα γαρίφαλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35 - 40 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.

3

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πιπεριά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθεί.

5

Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

6

Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με την φακή και μαγειρέυουμε για 10 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας συχνά.

Καλή Όρεξη!!

Notes

Φακή με σπανάκι