Αυτά δεν είναι τα συνηθισμένα γεμιστά που ξέρουμε όλοι παραδοσιακά απο τις μανούλες μας και τις γιαγιάδες μας, με ρύζι και κιμά. Τα συγκεκριμένα γεμιστά είναι γεμισμένα με ρύζι και τόνο.
Υλικά 4 μέτριες τομάτες 4 πράσινες πιπεριές 100 ml ελαιόλαδο μαϊντανό κόλιανδρο 5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 g ρύζι γλασέ 150 g τόνος σε νερό αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι τους και πετάμε τους σπορους απο τις πιπεριές και κρατάμε την ψιχα απο τις ντομάτες για την γέμιση. 2 Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το ρύζι, την ψίχα της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε σιγά σιγά να βράσει για περίπου 10 λεπτά. 3 Ρίχνουμε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. 4 Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. 5 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά Καλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι τους και πετάμε τους σπορους απο τις πιπεριές και κρατάμε την ψιχα απο τις ντομάτες για την γέμιση.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το ρύζι, την ψίχα της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε σιγά σιγά να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τον τόνο μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά
Καλή όρεξη!