Κολοκυθάκια γεμιστά! Νόστιμο μαμαδίστικο φαγητό με κρυμμένα μυστικά στην προετοιμασία! Σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Yields4 Servings
Total Time1 hr 20 mins

Υλικά

 10 μεγάλα κολοκύθια
 5 kg κιμά μοσχαρίσιο
 8 tbsp ρύζι
 2 μεγάλα κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 1 tbsp δύόσμο
 2 φλιτζ. λάδι
 5 φλιτζ. κρασί
 1 κονσέρβα τοματάκια
 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
 5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες.

2

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκυθάκι κενό στην μέση σαν σωλήνα. Δεν πετάμε την ψίχα την κρατάμε στην άκρη.

3

Βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά για να χωρίσει και να μη κάνει σβόλους.

4

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια και και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Διαλύουμε σε ποτήρι νερό τον πελτέ και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

7

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το σκεύος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια το αφαιρούμε.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 10 μεγάλα κολοκύθια
 5 kg κιμά μοσχαρίσιο
 8 tbsp ρύζι
 2 μεγάλα κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 1 tbsp δύόσμο
 2 φλιτζ. λάδι
 5 φλιτζ. κρασί
 1 κονσέρβα τοματάκια
 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
 5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι, πιπέρι

Directions

1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες.

2

Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα αφήνοντας το κολοκυθάκι κενό στην μέση σαν σωλήνα. Δεν πετάμε την ψίχα την κρατάμε στην άκρη.

3

Βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με πιρούνι καλά για να χωρίσει και να μη κάνει σβόλους.

4

Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια και και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6

Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Διαλύουμε σε ποτήρι νερό τον πελτέ και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.

7

Περιχύνουμε και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το πρώτο μισάωρο έχουμε το σκεύος σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στην συνέχεια το αφαιρούμε.

Kαλή όρεξη!

Notes

Κολοκυθάκια γεμιστά