Τα γεμιστά συμπεριλαμβάνονται στα λαδερά φαγητά και φτιάχνονται κυρίως από ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι ή με κιμά και ρύζι. Σε αυτή την συνταγή χρησιμοποιούμε ντομάτες!
Υλικά 500 g κιμά μοσχαρίσιο 8 μεγάλες τομάτες για γεμιστά 9 κουταλιές της σούπας ρύζι 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 5 φλιτζ. κρασί 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 tbsp δυόσμο αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το καπάκι τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα και από τις ντομάτες και τη βάζουμε στο μούλτι. Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν. 2 Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε συνεχώς και χωρίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους. 3 Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει λίγο στο μούλτι. 4 Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. 5 Γεμίζουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. 6 Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και κόβουμε το καπάκι τους. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε την ψίχα και από τις ντομάτες και τη βάζουμε στο μούλτι. Αφήνουμε τις ντομάτες ανάποδα να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε ένα φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε συνεχώς και χωρίζουμε μέχρι να τσιγαριστεί και να μην κάνει σβόλους.
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ψίχα από τις ντομάτες αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει λίγο στο μούλτι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Kαλή όρεξη!