Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time30 minsTotal Time35 mins

Υλικά

 1 kg πράσα
 3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
 2 Ντομάτες
 1 tbsp πελτέ ντομάτας
 1 Καρότο
 80 ml Ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Τρίβουμε την ντομάτα στον ρεντέ ή στο μούλτι χώρις την φλούδα και τα σπόρια.

3

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και στη συνέχεια το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 5 λεπτά.

5

Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νερό. Περίπου 1,5 φλιτζάνι.

6

Ανακατεύουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

7

Εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

8

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg πράσα
 3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
 2 Ντομάτες
 1 tbsp πελτέ ντομάτας
 1 Καρότο
 80 ml Ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2

Τρίβουμε την ντομάτα στον ρεντέ ή στο μούλτι χώρις την φλούδα και τα σπόρια.

3

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και στη συνέχεια το ρύζι και ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 5 λεπτά.

5

Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νερό. Περίπου 1,5 φλιτζάνι.

6

Ανακατεύουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

7

Εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

8

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Πρασόρυζο