Θέλει λίγακι χρόνο αλλα δεν είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία για να φτιαξουμε κανελόνια.

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hr 40 minsTotal Time1 hr 55 mins

Υλικά

 24 κανελόνια
 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
Για τη γέμιση
 700 g κιμά ανάμεικτο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ελαιόλαδο
 1 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη
 1 φύλλο δάφνης
 5 φλιτζ. μαϊντανό
 1 λίγο θυμάρι
 1 tsp ζάχαρη
 1 κύβο λαχανικών
 λίγο κρασί
 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
 1 αβγό χτυπημένο
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
 2 φλ. γάλα
 1 φλ. κρέμα γάλακτος
 1 αυγό
 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
 λίγο βούτυρο

Διαδικασία

1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά να διαλυθεί ο κιμάς και να μη σβολιάσει.

2

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την δάφνη ,και τον κύβο λαχανικών.

3

Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

4

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αυγό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και πιπέρι.

7

Καλύπτουμε με λίγο μείγμα το ταψί .

8

Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λίγο κενό ανάμεσά τους.

9

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.

10

Περιχύνουμε με την κρέμα ώστε να καλυφθεί καλά.

11

Πασπαλίσουμε με το τριμμένο παρμεζάνα. Μοιράζουμε πάνω στην κρέμα μερικά κομματάκια βούτυρο.

12

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

13

Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να πάρει χρώμα.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 24 κανελόνια
 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
Για τη γέμιση
 700 g κιμά ανάμεικτο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ελαιόλαδο
 1 φλιτζ. ντομάτα τριμμένη
 1 φύλλο δάφνης
 5 φλιτζ. μαϊντανό
 1 λίγο θυμάρι
 1 tsp ζάχαρη
 1 κύβο λαχανικών
 λίγο κρασί
 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
 1 αβγό χτυπημένο
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα
 2 φλ. γάλα
 1 φλ. κρέμα γάλακτος
 1 αυγό
 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
 λίγο βούτυρο

Directions

1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά να διαλυθεί ο κιμάς και να μη σβολιάσει.

2

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, την δάφνη ,και τον κύβο λαχανικών.

3

Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

4

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά και να μείνει στεγνός ο κιμάς. Αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε το αυγό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο τυρί και πιπέρι.

7

Καλύπτουμε με λίγο μείγμα το ταψί .

8

Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί με λίγο κενό ανάμεσά τους.

9

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια.

10

Περιχύνουμε με την κρέμα ώστε να καλυφθεί καλά.

11

Πασπαλίσουμε με το τριμμένο παρμεζάνα. Μοιράζουμε πάνω στην κρέμα μερικά κομματάκια βούτυρο.

12

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

13

Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε 15 λεπτά να πάρει χρώμα.

Kαλή όρεξη!

Κανελόνια γεμιστά με κιμά