Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time45 minsTotal Time55 mins

Υλικά

 1 kg κρέας χοιρινό
 2 κρεμμύδάκια φρέσκα
 200 ml λευκό κρασί
 50 g κορνφλαουρ
 200 g ζωμός κοτόπουλο
 250 g μανιτάρια
 100 g βούτυρο παγωμένο
 ρίγανη
 αλάτι - πιπέρι
 κόλιανδρο
 ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

1

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αναμιγνύουμε το χοιρινό με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

2

Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και μετά το κρέας. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι το χοιρινό να ροδίσει καλά.

3

Βάζουμε την τηγανιά σε απορροφητικό χαρτί.

4

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε περίπου 100ml ελαιόλαδο.

5

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

6

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα μανιτάρια, τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να γίνει η σάλτσα μας.

7

Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει.

8

Προσθέτουμε την τηγανιά μέσα στην σάλτσα και το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg κρέας χοιρινό
 2 κρεμμύδάκια φρέσκα
 200 ml λευκό κρασί
 50 g κορνφλαουρ
 200 g ζωμός κοτόπουλο
 250 g μανιτάρια
 100 g βούτυρο παγωμένο
 ρίγανη
 αλάτι - πιπέρι
 κόλιανδρο
 ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Directions

1

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αναμιγνύουμε το χοιρινό με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά.

2

Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και μετά το κρέας. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι το χοιρινό να ροδίσει καλά.

3

Βάζουμε την τηγανιά σε απορροφητικό χαρτί.

4

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε περίπου 100ml ελαιόλαδο.

5

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

6

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να συμπυκνωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα μανιτάρια, τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να γίνει η σάλτσα μας.

7

Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να λιώσει.

8

Προσθέτουμε την τηγανιά μέσα στην σάλτσα και το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Τηγανιά χοιρινή με μανιτάρια