Η κοτόσουπα είναι φάρμακο λέει η γιαγιά. Φάρμακο ή όχι δε ξέρω, είναι πάντος πολύ νόστιμη και ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins

Υλικά

 1 Κοτόπουλο νωπό
 1 πράσο
 1 κρεμμύδι
 1 καρότο
 100 g ρύζι
 3 l νερό
 αλάτι
Για το αυγολέμονο
 2 αυγά
 1 μέγαλο ζουμερό λεμόνι

Διαδικασία

1

Κόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.
Όσο βράζει το κοτόπουλο αφαιρούμε τους αφρούς απο την κατσαρόλα.

2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο.

3

Βγάζουμε το κοτόπουλο μαζι με το κρεμμύδι και το πράσο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.

4

Όσο βράζει το ρύζι ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρέας μέσα στη σούπα και αλατίζουμε.

5

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές από το ζουμί και ανακατεύουμε ώστε να παρουν θερμοκρασία τα αυγά.

6

Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη σουπα το αυγό ανακατεύοντας όμως πολύ γρήγορα.

7

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σέλινο.

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 Κοτόπουλο νωπό
 1 πράσο
 1 κρεμμύδι
 1 καρότο
 100 g ρύζι
 3 l νερό
 αλάτι
Για το αυγολέμονο
 2 αυγά
 1 μέγαλο ζουμερό λεμόνι

Directions

1

Κόβουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει μαζί με το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο κομμένο σε ροδέλες.
Όσο βράζει το κοτόπουλο αφαιρούμε τους αφρούς απο την κατσαρόλα.

2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο.

3

Βγάζουμε το κοτόπουλο μαζι με το κρεμμύδι και το πράσο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.

4

Όσο βράζει το ρύζι ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κρέας μέσα στη σούπα και αλατίζουμε.

5

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και ρίχνουμε μέσα μερικές κουταλιές από το ζουμί και ανακατεύουμε ώστε να παρουν θερμοκρασία τα αυγά.

6

Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στη σουπα το αυγό ανακατεύοντας όμως πολύ γρήγορα.

7

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σέλινο.

Notes

Κοτόσουπα