Yields1 Serving
Total Time45 mins

Υλικά

 250 g ζυμαρικά της αρεσκείας σας
 250 g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
 200 g σουτζούκι κομμένο σε κομματάκια του 1εκ
 200 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 80 ml ελαιόλαδο
 80 ml λευκό κρασί
 λίγο μοσχοκάρυδο
 500 ml κρέμα γάλακτος
 5 tsp ξύσμα λεμονιού
 200 g κασέρι τριμμένο
 αλάτι
 πιπέρι

Διαδικασία

1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά τα βγάζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.

2

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι για πολύ λίγο, μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.

3

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

4

Ρίχνουμε το σκόρδο, το σουτζούκι και ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν.

5

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε

6

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει ελαφρά. Όταν η σάλτσα μας είναι σχεδόν έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά.

7

Σε πυρέξ βάζουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα 100 γρ. από το κασέρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού.

8

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

9

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

10

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 250 g ζυμαρικά της αρεσκείας σας
 250 g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
 200 g σουτζούκι κομμένο σε κομματάκια του 1εκ
 200 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 80 ml ελαιόλαδο
 80 ml λευκό κρασί
 λίγο μοσχοκάρυδο
 500 ml κρέμα γάλακτος
 5 tsp ξύσμα λεμονιού
 200 g κασέρι τριμμένο
 αλάτι
 πιπέρι

Directions

1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αλλά τα βγάζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο.

2

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι για πολύ λίγο, μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο.

3

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

4

Ρίχνουμε το σκόρδο, το σουτζούκι και ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν.

5

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε

6

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει ελαφρά. Όταν η σάλτσα μας είναι σχεδόν έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτιά.

7

Σε πυρέξ βάζουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα 100 γρ. από το κασέρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού.

8

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

9

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

10

Kαλή όρεξη!

Μακαρόνια με σουτζούκι