Πεινιρλι με σουβλάκι τέλειο, λαχταριστό. Αγαπημένο για βραδινό με μια παγωμένη μπύρα αλλα και μια ωραία ιδέα για έναν μπουφέ σε πάρτυ.
ΥλικάΓια την ζύμη: 3 cups αλεύρι 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 tsp αλάτι 2 tsp ζάχαρη 3 tbsp σπορέλαιο 400 g κασέρια διάφορα Για το σουβλάκι 300 g χοιρινό 3 tbsp ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 λεμόνι Ρίγανη Βούτυρο για την επικάλυψη |
Διαδικασία1 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε με τον γάτζο ώστε να γίνει η ζύμη. 2 Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 3 Ετοιμάζουμε το σουβλάκι 4 Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη. 5 Γεμίζουμε με το κασέρι και διπλώνουμε τα πεϊνιρλί 6 Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ανάλογα με τον φούρνο σας. 7 Τα τελευταία 5 λεπτά τοποθετούμε το κρέας επάνω . 8 Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο αλείφουμε με βούτυρο γύρω γυρώ και πασπαλίζουμε με ρίγανη και στήβουμε λίγο λεμόνι. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και χτυπάμε με τον γάτζο ώστε να γίνει η ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε το σουβλάκι
Περνάμε το κρέας στα ξυλάκια και ψήνουμε στο σχαροτήγανο.
Εναλλακτικά αν δεν έχουμε σχαροτήγανο ψήνουμε το κρέας σε αντικολητικό τηγάνι σαν να κάνουμε μια κοινή χοιρινή τηγανιά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη.
Γεμίζουμε με το κασέρι και διπλώνουμε τα πεϊνιρλί
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ανάλογα με τον φούρνο σας.
Τα τελευταία 5 λεπτά τοποθετούμε το κρέας επάνω .
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο αλείφουμε με βούτυρο γύρω γυρώ και πασπαλίζουμε με ρίγανη και στήβουμε λίγο λεμόνι.