Υπέροχο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό!! Καλοκαιρινό πιάτο κυρίως άλλα μπορείτε να το φτιάξετε με κατεψυγμένα φασολάκια και τον χειμώνα!!
Υλικά 1 kg φασολάκια φρέσκα 2 πατάτες μέτριες 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο 2 ντομάτες 1 καρότο 80 ml ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο λίγη ζάχαρη αλάτι - πιπέρι |
Διαδικασία1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. 2 Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν όλα. 3 Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα φασολάκια. 4 Προσθέτουμε τις πατάτες,το καρότο, τον μαϊντανό, την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό ακόμη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε ελαφρώς την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 35 λεπτά ακόμη μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν όλα.
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα φασολάκια.
Προσθέτουμε τις πατάτες,το καρότο, τον μαϊντανό, την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό ακόμη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε ελαφρώς την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 35 λεπτά ακόμη μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Kαλή όρεξη!