Τα κολοκυθάκια στον κήπο άφθονα και πεντανόστιμα τώρα το καλοκαίρι. Ας τα γεμίσουμε λοιπόν.
Υλικά 12 Κολοκυθάκια 650 g κιμά μοσχαρίσιο 50 ml κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι 5 σκελίδα σκόρδο 2 tbsp μαϊντανό ψιλοκομένο αλάτι πιπέρι 1 tbsp τοματοπελτέ 1 cup σάλτσα ντομάτας 1 cup τριμμένη φέτα ή κασέρι 5 cups ελαιόλαδο Για τη μπεσαμέλ 3 tbsp βούτυρο 3 αλεύρι 1 cup γάλα αλάτι πιπέρι τριμμένο κασέρι 1 κρόκο αυγού |
Διαδικασία1 Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι την ψιχα τους και την κράταμε στην άκρη. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι. 2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα. 3 Προσθέτουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε. 4 Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. 5 Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 6 Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι για να βράσει το φαγητό μας. Όχι πολύ γιατί τα κολοκυθάκια και ο κιμάς βγάζουν τα υγρά τους. 7 Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. 8 Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Για την μπεσαμέλ 9 Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. 10 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να τραβήξει όλο το βούτυρο. 11 Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. 12 Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά και γρήγορα για να μη κόψει το αυγό και χαλάσει την μπεσαμέλ. 13 Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε. 14 Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά και από επάνω στρώνουμε στο καθενα μπεσαμέλ. 15 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι την ψιχα τους και την κράταμε στην άκρη. Ψήνουμε τα κολοκυθάκια στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ και προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι για να βράσει το φαγητό μας. Όχι πολύ γιατί τα κολοκυθάκια και ο κιμάς βγάζουν τα υγρά τους.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να τραβήξει όλο το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μόλις πήξει την κατεβάζουμε απ τη φωτιά για να μην κόψει.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά και γρήγορα για να μη κόψει το αυγό και χαλάσει την μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά και από επάνω στρώνουμε στο καθενα μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.