Μια συνταγή για ρύζι ξεχωριστό. Βάζουμε μελιτζάνα μέσα στο ρυζάκι και γίνεται εξαιρετικό.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins

Υλικά

 250 g ρύζι για πιλάφι
 500 g μελιτζάνες κομμένα σε κυβάκια
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 αλατι, πιπέρι
 ελαιόλαδο

Διαδικασία

1

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.

2

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας καλά.

4

Προσθέτουμε νερό στην διπλάσια ποσότητα του ρυζιού και σιγοβράζουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό.

5

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 250 g ρύζι για πιλάφι
 500 g μελιτζάνες κομμένα σε κυβάκια
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 μαϊντανό ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 αλατι, πιπέρι
 ελαιόλαδο

Directions

1

Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.

2

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

3

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας καλά.

4

Προσθέτουμε νερό στην διπλάσια ποσότητα του ρυζιού και σιγοβράζουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό.

5

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Kαλή όρεξη!

Ρύζι με μελιτζάνες