Μια συνταγή για ρύζι ξεχωριστό. Βάζουμε μελιτζάνα μέσα στο ρυζάκι και γίνεται εξαιρετικό.
Υλικά 250 g ρύζι για πιλάφι 500 g μελιτζάνες κομμένα σε κυβάκια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο αλατι, πιπέρι ελαιόλαδο |
Διαδικασία1 Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά. 2 Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 3 Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας καλά. 4 Προσθέτουμε νερό στην διπλάσια ποσότητα του ρυζιού και σιγοβράζουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. 5 Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε νερό στην διπλάσια ποσότητα του ρυζιού και σιγοβράζουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Kαλή όρεξη!