Εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Μια μερίδα μπάμιες δίνει στον οργανισμό μας πάνω από το 30% των φυτικών ινών που χρειαζόμαστε και επίσης δίνει το 50% της βιταμίνης C που χρειάζεται ένας ενήλικας. Περιέχει ουσίες με αντιοξειδωτική δράση και επίσης περιέχει αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο.

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins

Υλικά

 1 kg μπάμιες κατεψυγμένες
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2 κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
 250 g ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
 15 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

2

Προσθέτουμε τις μπάμιες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες καθόλου, τις αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά ανακινώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τις βράζουμε περίπου 30- 40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 1 kg μπάμιες κατεψυγμένες
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2 κρεμμύδια
 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
 250 g ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
 15 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

2

Προσθέτουμε τις μπάμιες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε τις μπάμιες καθόλου, τις αφήνουμε να βράσουν σιγά σιγά ανακινώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τις βράζουμε περίπου 30- 40 λεπτά.

Kαλή όρεξη!

Μπάμιες λαδερές