Από τα αγαπημένα κομμάτια κρέας είναι το ψαρονέφρι. Το λατρεύω! Είναι μαλακό και όπως και να το μαγειρέψω γίνεται νοστιμότατο.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Υλικά

 900 g ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
 2 tbsp μουστάρδα
 2 tbsp μέλι
 1 tbsp θυμάρι
 4 tbsp ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

1

Χτυπάμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να απλώσουν λίγο.

2

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αφού το αφήσουμε να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Στο ιδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.

4

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

5

Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ελέγχωντας ότι έχει ψηθεί το κρέας και διατηρείτε ζουμερό.

6

Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Category

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 900 g ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
 2 tbsp μουστάρδα
 2 tbsp μέλι
 1 tbsp θυμάρι
 4 tbsp ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι

Directions

1

Χτυπάμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να απλώσουν λίγο.

2

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αφού το αφήσουμε να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Στο ιδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.

4

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι , αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

5

Μόλις πάρει βράση, τοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ελέγχωντας ότι έχει ψηθεί το κρέας και διατηρείτε ζουμερό.

6

Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο αλάτι και πιπέρι επιπλέον.

Kαλή όρεξη!

Μελωμένο ψαρονέφρι