Μια παραλλαγή για παπουτσάκια!! Μελιτζάνες γεμιστές με σάλτσα και μοτσαρέλα!!

Yields5 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 40 mins

Υλικά

 10 μελίτζάνες φλάσκες
 2 κρεμμύδια
 400 g μοτσαρέλα τριμμένη
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 kg ντοματίνια
 15 tbsp πελτέ ντομάτας
 1 tsp πάπρικα γλυκιά
 5 tsp ζάχαρη
 λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
 2 tbsp ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

1

Κόβουμε από τις μελιτζάνες ένα μικρό καπάκι από τη μία μεριά..Χαράζουμε σε βάθος την ψίχα της σε σχήμα ρόμβοου και αλατίζουμε.

2

Τις ψήνουμε στον φούρνο με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 1 ώρα.

3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και το πελτέ.

4

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε, την πάπρικα, την ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Πέρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τον βασιλικό.

5

Αφού έχουν μαλακώσει οι μελιτζάνες πιέζουμε την ψίχα τους με ένα κουτάλι, για να δημιουργήσουμε χώρο για την σάλτσα. Τις γεμίζουμε με την σάλτσα από πάνω βάζουμε την μοτσαρέλα.

6

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 10 μελίτζάνες φλάσκες
 2 κρεμμύδια
 400 g μοτσαρέλα τριμμένη
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 kg ντοματίνια
 15 tbsp πελτέ ντομάτας
 1 tsp πάπρικα γλυκιά
 5 tsp ζάχαρη
 λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
 2 tbsp ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι

Directions

1

Κόβουμε από τις μελιτζάνες ένα μικρό καπάκι από τη μία μεριά..Χαράζουμε σε βάθος την ψίχα της σε σχήμα ρόμβοου και αλατίζουμε.

2

Τις ψήνουμε στον φούρνο με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 1 ώρα.

3

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και το πελτέ.

4

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε, την πάπρικα, την ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Πέρνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε τον βασιλικό.

5

Αφού έχουν μαλακώσει οι μελιτζάνες πιέζουμε την ψίχα τους με ένα κουτάλι, για να δημιουργήσουμε χώρο για την σάλτσα. Τις γεμίζουμε με την σάλτσα από πάνω βάζουμε την μοτσαρέλα.

6

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Kαλή όρεξη!

Notes

Μελιτζάνες με μοτσαρέλα