Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

Υλικά

 500 g μελίτζάνες
 1 αυγό
 15 g ελαιόλαδο
 1 tbsp μέλι
 1 σκελίδα σκόρδο
 100 g αλεύρι
 καρύδια
 15 tbsp φρυγανία
 1 tbsp βαλσάμικο
 1 tbsp δυόσμο
 1 tbsp μαιντανό
 50 g κεφαλοτύρι
 αλάτι - πιπέρι
 ΗλιέλαιοΓια το τηγάνισμα

Διαδικασία

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες μας και τις κόβουμε στη μέση.

2

Τις χαράσσουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 30 – 40 λεπτά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι έχοντας τη σάρκα προς τα κάτω.

3

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη σάρκα και χοντροκόβουμε.

4

Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

5

Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στην άκρη σκεπασμένο. Εάν είναι πολύ υγρό το μείγμα προσθετουμε λίγο ακόμη αλέυρι.

6

Βάζουμε κουταλιές κουταλιές στο λάδι και τηγανίζουμε.

7

Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Kαλή όρεξη!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?

Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera

 

Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.

Ingredients

 500 g μελίτζάνες
 1 αυγό
 15 g ελαιόλαδο
 1 tbsp μέλι
 1 σκελίδα σκόρδο
 100 g αλεύρι
 καρύδια
 15 tbsp φρυγανία
 1 tbsp βαλσάμικο
 1 tbsp δυόσμο
 1 tbsp μαιντανό
 50 g κεφαλοτύρι
 αλάτι - πιπέρι
 ΗλιέλαιοΓια το τηγάνισμα

Directions

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες μας και τις κόβουμε στη μέση.

2

Τις χαράσσουμε και τις βάζουμε να ψηθούν για 30 – 40 λεπτά στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι έχοντας τη σάρκα προς τα κάτω.

3

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη σάρκα και χοντροκόβουμε.

4

Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε την σάρκα από τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

5

Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στην άκρη σκεπασμένο. Εάν είναι πολύ υγρό το μείγμα προσθετουμε λίγο ακόμη αλέυρι.

6

Βάζουμε κουταλιές κουταλιές στο λάδι και τηγανίζουμε.

7

Τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Kαλή όρεξη!

Κεφτεδάκια μελιτζάνας