To tinamagerepso.gr έρχεται στο κινητό σου! Αποκτήστε το στο Google Play
Πρασόρυζο
Απαιτούμενος Χρόνος: 30 λεπτά
0
Συνδεθείτε για να βαθμολογήσετε την συνταγή!!!

Υλικά:

1 κιλό Πράσα

2 φλ. ρύζι καρολίνα

2 Ντομάτες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 Καρότο

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

2. Τρίβουμε την ντομάτα στον ρεντέ ή στο μούλτι χώρις την φλούδα και τα σπόρια.

3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

4. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και στη συνέχεια το  ρύζι και ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά για 5 λεπτά.

5. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και προσθέτουμε λίγο νερό. Περίπου 1,5 φλιτζάνι.

6. Ανακατεύουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

7. Εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!


Συνδέσου για αφήσεις το σχόλιό σου!


Δεν είσαι μέλος? Δημιουργία Λογαριασμού

Άφησε το πρώτο σχόλιο για αυτό το περιεχομενο!