Ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Γιουβέτσι ένα από τα πιο συνηθισμένα πιάτα στο ελληνικό Κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά 350 g κριθαράκι 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα 100 ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι Τυρί για το σερβίρισμα (κεφαλοτύρι, μυζήθρα σκληρή, παρμεζάνα) 1 kg Μοσχάρι |
Διαδικασία1 Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C. 2 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 3 Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σωτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα. 4 Τοποθετούμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, με την ντομάτα και το 1 ½ φλ. νερό. 5 Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες. 6 Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. 7 Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό. 8 Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180°C. 9 Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά. 10 Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό. 11 Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί. Kαλή όρεξη! |
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή?
Ποστάρετέ την στο Instagram με tag @tinamageirepsosimera
Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε Δωρεάν την εφαρμογή εδώ ώστε να έχετε εύκολα πρόσβαση από το κινητό σας. Στην εφαρμογή εκτός από συνταγές μαγερικής θα βρείτε και αυτοματοποιημένο ημερίσιο πρόγραμμα φαγητού διαφορετικό για κάθε εβδομάδα.
Ingredients
Directions
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το κρέας, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σωτάρουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.
Τοποθετούμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα πυρέξ, με την ντομάτα και το 1 ½ φλ. νερό.
Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο περίπου 2 ώρες.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού στο ταψί. Ελέγχουμε το υγρό που πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αλλιώς προσθέτουμε καυτό νερό.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180°C.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 20 –30 λεπτά.
Το κριθαράκι δεν πρέπει να είναι λιωμένο ούτε να έχει πιει όλα τα υγρά. Αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Kαλή όρεξη!